Het aanzicht van een muur vol scheuren wordt niet door iedereen gewaardeerd. Als u op zoek bent naar een moderne look voor uw woning probeert u waarschijnlijk een glad resultaat op uw muren te bereiken. U kunt deze beschadigde muren natuurlijk laten stucen, maar dat kost meer en in het geval van nieuwbouw kunnen muren na verloop van tijd scheuren gaan vertonen. Renovliesbehang staat bekend als het beste materiaal om oude en beschadigde muren mee te behangen. Renovlies heette vroeger dan ook niet voor niets renovatievlies. Waarom dit behang zo geschikt is voor beschadigde muren leest u hier.

Met renovatievlies behangt u over scheuren heen

Renovlies is een erg sterk behang en dat geeft uw muren een naadloze afwerking. Daarnaast heeft het behang scheuroverbruggende eigenschappen, waardoor de scheuren in met name nieuwbouwmuren niet zichtbaar zullen worden. Renovlies is verkrijgbaar in verschillende diktes, hoe dikker het behang, des te dieper de oneffenheden en scheurtjes kunnen zijn. Het behang maskeert overigens niet alleen de oneffenheden van de originele muur, maar is zelf ook erg kras- en stootvast. Een ander voordeel van dit behangtype is de brandvertragende eigenschappen die het heeft, waarmee het ook een goede keuze is wanneer u brandveiligheid in ogenschouw neemt.

Waar u op moet letten bij het behangen

Behangen met renovlies is dus goedkoper dan stucen, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee wilt houden bij het behangen met renovlies. Wanneer het behang niet goed wordt aangebracht ontstaan plooien in de hoeken. U laat het behangen met renovlies dan ook het best over aan een professioneel behanger. Ook is de scheuroverbruggende werking niet onbeperkt, grote scheuren blijven zichtbaar. Als u het werk laat uitvoeren door vakmensen is de kans niet groot dat u een van bovenstaande nadelen zult ervaren. Renovlies laat zich prima overschilderen, zelfs na een aantal jaar kan je de muur eenvoudig van een nieuwe kleur voorzien.

Laat uw muur behangen met renovlies

Bent u geïnteresseerd geraakt in renovliesbehang en wilt u uw muren ook voorzien van een nieuw en gaaf uiterlijk. V&M Schilder- en Stucwerken heeft veel ervaring met het aanbrengen van renovlies en voert verschillende vormen van wandafwerking in Etten-Leur en omgeving uit. Neem contact op om een vrijblijvende afspraak te maken. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die er zijn voor uw wandafwerking. Bij het aanbrengen van renovlies zorgen wij voor een strak en glad resultaat, waar u nog lang plezier van zult hebben.